AlbertSoft

Blog personal per apuntar coses, idees i tonteries. I protestar per tot...

Correu : albert.espin@gmail.com

sábado, agosto 28, 2010

Legoland

Començaré a descriure el nostre últim viatge. L'objectiu era anar a Legoland ( Billund, Dinamarca )i fer un recorregut de esquerra a dreta del país, aprofitant les distàncies no excessivament llargues ( 260 kms en horitzontal aproximadament ).

Qui vulgui veure fotos del parc, unes quantes estan aquí.

Després de llargues investigacions per internet, foros, opinions i consells d'amics i coneguts, el planning final ha estat :

- Avió Girona - Billund ( RyanAir )
- Hotel Svanen a Billund ( a 500 metres del parc ) contractant 2 dies de parc
- Lloguem cotxe i anem a Odense ( 1 nit ), hotel Radisson Blu HC Andersen ( perfecte )
- Cotxe cap a Copenhague ( 3 nits ), hotel Clarion Collection Neptun. Ben ubicat, darrera Nyhavn i proper a Stroget, però un pel cutrillu i el menjar força decepcionant.
- Excursions vàries a Castell de Kronborg, Illa de Mon, museu Lousianna, Parc Dyrehave...
- Escapada a Suècia, un matí a Ales Stenar.
- La última nit la passem a Billund per agafar avió de tornada a l'endemà

Val la pena llogar cotxe i no liar-se a agafar trens, ja que hi ha molta cosa per veure i les distàncies no son terribles ( país totalment plà i autopistes gratuites ! )

Legoland és un parc temàtic basat en el joc de Lego. Té les típiques atraccions d'un parc ( vagonetes, tunels, barques, coses que et pugen i et baixen... apte per totes les edats o quasi. I el que té de espectacular, és la quantitat de reproduccions de llocs i personatges fetes amb Lego, clar...

El roadbook fet és el següent :


Billund : hi ha l'aeroport ( el segón del país ) i el parc temàtic. L'Hotel que agafem és el Svanen, estil bungalows de disseny molt acollidor, a 600 metres del parc ( una passejadeta molt agradable ). Hi fem dues nits. Estem a la península de Jutlandia. Lloguem cotxe per anar a fer turisme.

Odense : Illa de Fionia. Hi trobem el museu de Hans Cristian Andersen. Una ciutat preciosa. Una nit a l'hotel Radisson Blue HC Andersen ( fantàstic )

Copenhaguen : Illa de Sealand, la capital, Hotel tirant a cutrillo ( el tema menjar millor no comentar-ho ) però al carrer del darrera del Nyhavn ( Port Nou ) i a 200 metres de Stroget, el carrer comercial per excel.lència ( llarguissim ).

Kaseberga : un matí ens escapem a Suècia a visitar Ales Stenar ( recomanat per JL Salazar, un encert total ). Com Stonehenge però a la sueca. Per aquestes latituds, han comunicat totes les illes importants per pont i tunels submarins, no cal agafar ferry ni baixar del cotxe. El pont de Oresund, que uneix Dinamarca ( Sealand, Copenhague ) amb Suècia ( Malmoe ) és el més llarg d'Europa. Brutal...

Legoland


Amb les entrades recent estrenades ( pack de 2 dies, com molt en una setmana ) arribem al parc i ja veiem de què va el tema. Reproduccions, maquetes i artilugis diversos animats. Grues que pugen coses, vaixells, barcos, barquetes i cotxes, camions i avions que es belluguen tots solets ( fets en Lego, clar ).

És divendres i hi ha poca gent. No cal fer grans cues i l'ambient és força agradable. No fa sol, però de moment quatre gotes i prou. Res de calor.

Al entrar ja tens dret a pujar on vulguis, no cal treure tickets ni rès. Molt virguer el Temple. Ambientació egipcia i vagonetes i pistoletes laser per apagar llums. Molt èxit. A la sortida et diuen els punts que tens.



És difícil descriure totes les atraccions, però en dos dies pots pujar tranquilament a totes ells i repetint algunes i tot.



Molts lavabos, molts restorantets, arees de picnic. Per passar-hi tot el día.

Les reproduccions en miniatura tenen moviment i per tant veus barcos que transporten cotxes que un cop arriben a destí, surten del barco i fan el seu camí... espectacular.



Zona d'animals ferotges i salvatges...



Arquitectura variada... Amsterdam



Copenhague




Odense

Amb el cotxe llogat i havent superat el ridicul a la zona de recollida de cotxes de Europcar, de l'Aeroport de Billund, enfilem cap a Odense. A la illa del costat.

Ridicul per ser el primer cop que agafo un cotxe automàtic... les frenades que feia eren espectaculars. Fins que entens que el peu esquerra... com si no hi fos, vas fent frenades en sec com un tonto. Un cop li trobes el truco, una meravella. El proper cotxe, tumàtic.

Odense és una ciutat molt acollidora de mides contingudes, a la illa de Fionia. Per veure, el museu i la casa d'en Hans Cristian Andersen. Allò si que eren habitacions petites, un micro pis de l'època. Res a veure amb els castells que hem vist més endavant...

El barri de casetes és una meravella, al voltant del museu i a dos carrers de l'hotel on erem.



El museu d'HC Andersen i un teatret-escenari al jardí del voltant.



Copenhague

De camí a Copenhague, parem a Roskilde, a la illa de Sealand. Un museu viking amb restes reals de drakkars i objectes varis. Varem veure una pel.lícula reportatge de una viatge que varem fer amb una rèplica d'un drakkar per mig món, com ho feien els vikings de l'època. Tela marinera... com anaven, quine stempestes i quins nassos per fer la ruta que varen fer ( Roskilde, Noruega, Holanda, Anglaterra, Dinamarca, Roskilde ). Total uns 9 mesos o una burrada així.








Gràcies al Tomtom, arribem sens perdre'ns a Copenhague. Això ja és una gran ciutat i com era de suposar, en obres.

L'hotel just darrera del Nyhavn ( el port nou ), el Clarion Collection Neptun. Justet, justet... Temps força tempestuós i una mica frustrant ja que vens amb ganes de veure i la pluja et talla força. Però per sort els següents dies el temps millora.

Nyhavn ( port nou )







Excursions vàries, entre elles, les següents.

Castell de Kronborg ( fantàstic ! )





Museu de Lousianna





Parc de Dyrehave

Camines 200 metres i et trobes un ramat de cèrvols en llibertat...




Ales Stenar ( Suècia )

A Kaseberga, al Sud de Suècia.





Illa de Mön

Fem una excursió a la illa de Mön, al Sud de Sealand. Una illa preciosa, de poblets típics i cases de postal. Busquem Mön Klint, és a dir, els acantilats de Mön. De pedra calcàrea blancs. Fem la part superior, la inferior, segurament més espectacular, és a 1200 m d'escales empinades de baixada ( i després pujada ! ).





Informació Pràctica

Dinamarca la formen un munt de illes, però a grans trets, tenim la península de Jutlandia ( esquerra ), la illa de Fionia ( enmig ) i la illa de Sealand ( a la dreta ). Totes unides per ponts kilomètrics i espectaculars.

Qui vulgui anar a Legoland, la opció idònia és agafar avió a Girona i anar a Billund ( vol directe ). L'Aeroport de Billund està a 2,4 Kms de Legoland. Hotels per la zona, el nostre, molt recomanable, Svanen Hotel. Son bungalows molt de disseny i acollidors. Sortida directa a zona comunitaria, pots aparcar el cotxe sense problemes i net i complet. Altres estan un pèl més propers a Legoland ( Propellen ), però estem parlant de que en 10 minuts caminant hi eres. Hi ha hotel Zleep a l'aeroport, però és com una capsa de mistos i cau més lluny del parc.

Billund no té gran cosa, per tant s'imposa la opció de llogar cotxe i visitar la resta de pais. Per això fem nit a Odense i visitem el museu d'Andersen. Hotel el Radisson Blu HC Andersen. Molt complet i acollidor. Tens parking gratuit.

Cap a Copenhague, passem per Roskilde ( va de camí ) i visitem museu viking amb drakkars originals. Imperdible la pel.lícula que projecten !

A Copenhague, la zona del Nyhavn ( port nou ) és molt maca, el port una preciositat. I força ben comunicat, tenim el carrer Stroget a 200 metres ( con el passeig de gràcia a la danesa i peatonal del tot ). Al final del carrer Stroget arribes a la plaça Rådhuspladsen i al Tivoli, un parc d'atraccions dins de la ciutat.

Distàncies aproximades :

Billund a Odense : 106 kms
Odense a Roskilde : 130 kms ( a 30 kms de Copenhague )
Odense a Copenhague : 160 kms
Copenhague a illa de Mön : 130 kms

Moneda :

No son zona Euro, per tant van amb les Corones Daneses ( 1 Eur = 7.5 Dkk )

Cotxe :

A ciutats, el 99% de cops cal pagar parking, tot és zona blava. Caret, millor no pensar quan costa. Odense era molt més barat que Cpn.

Autopistes :

Moltes, ben comunicades, ben asfaltades i a més, gratuites. Només hi ha peatge en els ponts de Fionia ( Odense ) a Sealand ( Copenhague ) i de Sealand a Suècia ( aquest últim és pont i túnel submarí. Espectacular ). No cal dir que el GPS és un gadget fonamental per no perdre temps...

Idioma :

Qui no tingui gaire fresc el danès, pot optar sense problemes per l'anglès. En aquest sentit, és com Holanda, que el 99% de la gent el parla sense problemes.

Menjar :

En general es menja prou bé. Hem provat una mica de tot i no tenim gaire queixa ( bé, l'hotel de CPN no era un 3 estrelles Michelin precisament ). Salses de iogurt, amanides potents, carns fortes... Una tipicalada son com unes mandonguilles anomenades frikadelles, molt correctes. I els pans una meravella, de llavors, negres... allò sí que és pà.

He posat unes quantes fotos del parc de Legoland a http://www.flickr.com/photos/7728450@N03.